Baringshoudingen

Er zijn veel verschillende manieren om de weeën op te vangen en om te persen. Welke houding voor u het prettigst is, zult u pas ontdekken als het moment daar is.

Wij kunnen uw bevalling begeleiden in alle mogelijke houdingen, mits het natuurlijk medisch verantwoord is. Ook een badbevalling behoort tot de mogelijkheden. In de thuissituatie zult u hiervoor een speciaal bad moeten huren, uw eigen ligbad is veelal te klein. In het Ikazia ziekenhuis heeft u de mogelijkheid om te ontspannen en te bevallen in een speciaal hiervoor bestemd professioneel verlosbad.                            

Indien u de voorkeur heeft om op deze wijze te bevallen is het verstandig om dit van te voren met ons te bespreken. Wij kunnen u dan aanvullende informatie geven.

                                                  

Vaak zullen we u tijdens de bevalling adviezen geven om een bepaalde houding aan te nemen. Dit doen we om de bevalling beter te laten verlopen.

De dienstdoende verloskundige heeft ook altijd een baarkruk bij zich, waarop u mogelijk kunt bevallen en ook in de ziekenhuizen en in het geboortehotel is er een baarkruk aanwezig.