Wij bieden deskundigheid met een persoonlijke aanpak!
Wij bieden deskundigheid met een persoonlijke aanpak!
Vragen ? Neem gerust contact met ons op.
Vragen ? Neem gerust contact met ons op.

Kinderwensconsult

De zorg rondom zwanger worden heet preconceptiezorg. Preconceptiezorg is het geheel aan voorlichting en maatregelen dat in verband met de gezondheid van moeder en kind rondom de conceptie genomen kan of moet worden. Een gezonde start verhoogt de kans op een gezond kind.

Op ons kinderwensconsult kunt u terecht voor advies over leefstijl, roken, alcohol, drugsgebruik, medicijngebruik, eventuele eerdere zwangerschappen, erfelijke ziekten bij u of uw familie en werkomgeving (denk bijvoorbeeld aan schadelijke stoffen). Ook kunnen we de menstruatiecyclus bekijken en geven we advies over het gebruik van foliumzuur. Indien gewenst kunnen we informatie geven over de prenatale testen zoals de combinatietest/nekplooimeting, de 20-weken echo en indien van toepassing de vlokkentest of vruchtwaterpunctie. Het is belangrijk voor de partner om te beseffen dat ook zijn gezondheid en leefstijl van invloed kan zijn op de gezondheid van uw baby en zelfs op de kans van een miskraam.

Vraagt u zich af hoe de zwangerschapscontroles, bevalling en kraamzorg zijn geregeld? De verloskundige zal u wegwijs maken. Zij meet de bloeddruk en controleert het gewicht. Over- of ondergewicht kan namelijk de oorzaak zijn van verminderde vruchtbaarheid en kunnen zorgen voor problemen tijdens de zwangerschap. Als dat nodig is, zal de verloskundige een consult bij een gespecialiseerde arts aanraden.

Individueel advies voor de conceptie blijkt positievere zwangerschapsuitkomsten te geven. Mocht u interesse hebben in een afspraak, neem dan gerust contact op met ons. Zo'n gesprek duurt ongeveer een uur. Voordat u op gesprek komt, zullen we u een vragenlijst laten invullen ter voorbereiding.

Bekijk brochure kinderwens