Kraamzorg

Een kraamverzorgende biedt zorg voor moeder en kind in de eerste week na de bevalling en assisteert de verloskundige tijdens de bevalling. Zij leert jullie hoe het kind te verzorgen, voert de medische controles bij zowel moeder als kind uit en ondersteunt het gezin in de huishouding. Een kraamverzorgende is in dienst bij een kraamzorgorganisatie, maar werkt onder supervisie van de verloskundige. Bij problemen zal zij contact opnemen met de dienstdoende verloskundige.                                                            

Iedere kraamvrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, mits je de kraamzorg tijdig aanvraagt. Het minimum aantal uur waarop recht bestaat is 24 uur, te verdelen over 8 dagen. De kraamzorg wordt geïndiceerd volgens het landelijk indicatie protocol (LIP). Wij kunnen, als het nodig is, meer uren kraamzorg indiceren. Tijdens de kraamtijd overleggen we hierover met de kraamverzorgende.        

U kiest zelf bij welke organisatie u zich inschrijft. Informeer bij uw zorgverzekering of de kraamzorgorganisatie van uw keuze een overeenkomst heeft met uw zorgverzekering.  Onze praktijk veel samen met de volgende kraamzorgorganisaties:

Kraamzorg DAT:   www.kraamcentrumDAT.nl
Kraamzorg de Eilanden: www.kraameiland.nl
Kraamzorg de Waarden: www.kraamzorgdewaarden.nl
Kraamzorg Rotterdam: www.kraamzorgrotterdam.nl