Moeders voor moeders

Moeders voor Moeders is een organisatie die vrouwen die graag zwanger willen worden, helpt, met behulp van vrouwen die al zwanger zijn. Dit doen zij door urine van zwangere vrouwen in te zamelen. In deze urine zit namelijk het vruchtbaarheidshormoon hCG (humaan chorion gonadotrofine). Alleen met behulp van het hCG-hormoon kan een geneesmiddel worden gemaakt dat de eisprong stimuleert, en dat kan noodzakelijk zijn om zwanger te worden.

Waarom is deze urine nodig?


Tegenwoordig krijgt ongeveer één op de zes paren te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Vruchtbaarheidsbehandelingen kunnen voor hen de kans op zwangerschap aanzienlijk vergroten. Bij dergelijke behandelingen maken artsen onder andere gebruik van een medicijn dat het hCG-hormoon bevat.

Wanneer kunt u meedoen?

Het is belangrijk om u zo snel mogelijk aan te melden. Alleen in de eerste vier maanden van uw zwangerschap bevat uw urine voldoende hCG. U kunt u aanmelden vanaf het moment dat u over tijd bent tot en met de 11e week van de zwangerschap. Meedoen kan tot en met de 16e zwangerschapsweek.

Aanmelden kan via onze praktijk of via www.moedersvoormoeders.nl.

Contactpersoon: Odette Boekenstijn, Informatrice regio Barendrecht, Heerjansdam, Hoogvliet en Rhoon.
Tel: 06-39442044 of 0800-0228070 (gratis)

Moeders voor Moeders