Cursus “Ontspannen Bevallen”

 

Verloskundigenpraktijk Carnisselande organiseert een cursus “Ontspannen Bevallen”, een mix van oefeningen uit de zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga.

Deze cursus draagt bij aan een goede “zwanger-fit” conditie en bereid je voor op de bevalling en op de geboorte van jullie kind.

In de cursus wisselen inspanning en ontspanning elkaar af, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals de fitbal.

Actief, maar ook rustig en ontspannen, compleet, duidelijk, persoonlijk en plezierig, zodat je met een gerust gevoel en vol zelfvertrouwen aan je bevalling kan beginnen!

 

De cursus bestaat uit acht lessen, waarvan één partnerles. Elke maandag van 19.45 uur tot 21 uur wordt er les gegeven door een professionele, hiervoor opgeleide en enthousiaste docente. De partnerles is in les 7 en tijdens deze les herhalen we een aantal (ademhalings-)oefeningen, maar nu mét partner, zodat hij/zij een actieve rol kan spelen en jou als zwangere kan begeleiden bij het bevallen van jullie kind. Ook zullen er een aantal ontspannende massages aangeleerd worden.

 

Alle deelnemers zijn min of meer gelijktijdig uitgerekend; de cursus start als je ongeveer 20-28 weken zwanger bent.

In een periode van acht lessen leer je als (aanstaande) moeder ontspannings- en ademhalingstechnieken, maar ben je ook actief bezig om je spieren te trainen en conditie op peil te houden. Tijdens de laatste les krijg je informatie over de kraamperiode en leer je welke oefeningen je op een prettige en veilige manier tijdens deze periode kunt doen.

Een aantal weken na de bevalling is er een mogelijkheid nog één keer bij elkaar te komen voor een bijeenkomst met de baby’s . Tijdens deze bijeenkomst kijk je samen met de andere deelnemers terug op jullie bevallingen en jullie ervaringen in de eerste weken. Deze bijeenkomst wordt tijdens de laatste les met elkaar gepland.

 

Inhoud 8-weekse cursus zwangerschapsgym:

-   De juiste houding tijdens dagelijkse bewegingen: staan, zitten, lopen, bukken en tillen

-   Contact maken met je baby in je buik

-   De fitbal gebruiken tijdens en na je zwangerschap

-   Ontspannen in de zwangerschap en tijdens de bevalling, bijvoorbeeld d.m.v. ontspannende massages

-   Oefeningen voor alle spiergroepen die tijdens de zwangerschap en bevalling belast worden

-   Verschillende ademhalingstechnieken om de ontsluitings- en persweeën op te vangen

-   De perstechniek in verschillende baringshoudingen

-   Oefeningen voor het verminderen/ voorkomen van bekkenpijn

 

Praktische informatie:

De kosten voor deze cursus bedragen €140,-.

Lokatie: Gezondheidscentrum Portland, Langstraat 11-12, 3162 WC Rhoon (Portland)

Het is mogelijk om (een gedeelte) van de vergoeding terug te ontvangen bij de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden.

Je kunt je aanmelden door ons te mailen (info@verloskundigen-praktijk.nl) of door het online aanmeldformulier op onze website in te vullen (onder in de lege ruimte  vermelden dat het om de cursus “Ontspannen Bevallen” gaat).

Zodra je je hebt aangemeld, krijgt je van ons een bevestiging met de nota. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Inschrijving is pas definitief als het cursusbedrag voldaan is.

Annuleren van een cursus is mogelijk tot uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus. Na deze periode wordt een bedrag van 10 euro annulerings- en administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren van de cursus binnen 1 week voor aanvang wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Annuleren van een cursus gaat via de mail of schriftelijk. 

Aanmelden zwangerschapsgym verloskundigenpraktijk Carnisselande


Annuleren van een cursus is mogelijk tot uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus. Na deze periode wordt een bedrag van € 10,- annulerings- en administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren van de cursus binnen 1 week voor aanvang wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Annuleren van een cursus gaat via e-mail of schriftelijk.