Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Verloskundig Centrum Carnisselande

Spoedsituatie: bel  06 - 546 901 15

Echo op eigen verzoek

Echo bij intake

Tijdens het intakegesprek kunt u, inidien gewenst, een echo laten maken in onze praktijk. Met deze echo kunnen wij vaststellen of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en vaststellen dat het een intacte zwangerschap is, dat wil zeggen dat het hartje klopt. Helaas wordt deze echo niet door standaard vergoed door de zorgverzekeraar, alleen bij bepaalde indicaties. Tijdens het intakegesprek zullen wij met u bekijken of u voor deze echo een medische indicatie heeft. Indien er geen medische indicatie is, kunt u op eigen verzoek toch deze echo laten uitvoeren op eigen kosten. Het tarief voor deze echo is € 36,48.

Geslachtsbepaling

Hoewel al bij de conceptie bepaald is of het een jongen of een meisje is, kunnen we pas vanaf 16 weken onderscheid gaan zien tussen beide seksen. Het vinden van het geslacht is afhankelijk van hoe het kind zich presenteert in de baarmoeder. Hierdoor kunnen we de juistheid van het bepaalde geslacht nooit voor 100% garanderen. Indien het geslacht in deze periode niet te zien is door een ongunstige ligging van uw kindje dan mag u gratis voor een korte echo terugkomen op een ander tijdstip. Wij bieden u vanaf 17e zwangerschapsweek de mogelijkheid om het geslacht van de baby in onze praktijk te laten bepalen. De kosten voor een geslachtsecho van 15 minuten in 2D zijn € 40,- ( incl. BTW) inclusief foto's op papier en digitaal. Uiteraard is het ook mogelijk om deze echo op DVD te zetten. Een losse DVD kost  €5,-

3D/4D echo

Sommige ouders vinden het leuk om, naast de standaard aangeboden echo onderzoeken, nog een keer extra naar hun kindje te kijken. Met onze hoogwaardige echoapparatuur is het zelfs mogelijk deze echo in 3D/4D te verrichten. De 2D echo-techniek werkt met zwart/wit beelden en betreft beelden zonder diepte, de zogenaamde platte beelden. Met behulp van de 3D/4D techniek kunnen we ook diepte zien op de echo. 3D echografie zorgt voor stilstaande driedimensionale(volume) plaatjes. 4D echografie wordt ook wel "live 3D" genoemd. De vierde dimensie is tijd. 4D beelden zijn dus bewegende 3D beelden. De actiebeelden van uw kindje zijn direct zichtbaar. De 3D/4D echotechniek werkt met gekleurde beelden. Het is belangrijk dat u weet dat de kwaliteit van deze echo mede afhankelijk is van de ligging van het kindje en de hoeveelheid vruchtwater.

De kosten voor een 3/4D van 30 minuten zijn € 70,- (incl BTW) inclusief foto's op papier en digitaal. Voor een nieuwe DVD opname wordt  €5,- extra gerekend. Heeft u al eerder een DVD in onze praktijk laten maken, dan kunnen wij zonder bijkomende kosten deze 3/4D echo bijschrijven op dezelfde DVD. Vergeet hem dus niet mee te nemen.

Aanmelden echo

Let op dit is dus een aanmelden voor echo op eigen verzoek !

Enthousiast, schrijf je hier in!

Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op.

Verloskundig Centrum Carnisselande staat ingeschreven in het kwaliteitsregister verloskundigen.